top of page

Trainingen

Lumina algemeen

Verbinding, diepgaande bewustwording en optimale samenwerking


Voor elk mens geldt dat een ieder zijn of haar eigen specifieke persoonlijke voorkeuren heeft. Deze voorkeuren komen in elke situatie en in elke relatie weer anders naar voren. Het is lang niet altijd duidelijk waarom we deze voorkeuren hebben en waarom we in verschillende situaties andere persoonlijke voorkeuren naar voren brengen. 

De trainers van IHTOM helpen om inzicht te krijgen welke persoonlijke voorkeuren in verschillende situaties en relaties voorrang worden gegeven en waarom. Daardoor ontstaat een hoge mate van bewustwording van eigen handelen. Het gevolg is inzicht en begrip over de reacties die hierop worden ervaren maar ook in en over de voorkeur die onze teamleden hebben in hun gedrag en handelen.


Het resultaat is het kunnen hanteren van instrumenten die leiden tot meer verbinding, diepgaande bewustwording en een optimale samenwerking.

De trainers van IHTOM zijn geaccrediteerd en gecertificeerd in het inzetten van de LUMINA Methodiek. Deze methode is een innovatief instrument die de nieuwste technologische en psychologische inzichten combineert en praktisch toepast. 


Het vertrekpunt is een persoonlijkheidsmeeting gebaseerd op de Big Five van Carl Jung. Het meet mensen in de context van de positie binnen de organisatie. 

Voor de ontwikkeling van teams en individuen bestaat geen vast recept. De ene keer gaat de aandacht naar het versterken van individuele kwaliteiten, een andere keer over het onderzoeken en ontwikkelen van aandachtspunten. De Lumina methodiek schept duidelijkheid in persoonlijk leiderschap, nemen van verantwoordelijkheid over eigen gedrag en het effect daarvan op teamleden. Het verkregen inzicht leidt onmiddellijk tot verbetering van de resultaten van het individu, het team en de organisatie als geheel.

IHTOM biedt verschillende programma’s aan. Zo kunt u gebruik maken van het ontwikkelen van individuele medewerkers, teams en organisaties.

HR contact

Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact met een van onze medewerkers via info@ihtom.nl of rechtstreeks via 085 902 80 31

bottom of page