Iris: snel, deskundig, doel- en mensgericht
“Sinds 2005 zit ik met veel plezier in het HR vak. Heel bewust heb ik gekozen voor de afstudeerrichting arbeid, management en organisatie tijdens mijn universitaire studie algemene sociale wetenschappen. Mens en arbeid komen hier op een sociale, maar ook zakelijke manier samen. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring op mogen doen bij organisaties die steeds in beweging zijn, waar ontwikkelen en vooruit kijken centraal staan. In mijn rol als HR Partner heb ik diverse processen begeleid binnen het HR vak. Telkens weer ervaar ik hoe belangrijk is het om medewerkers hierin mee te nemen. Zij zijn het kapitaal van de organisatie.

HR en verzuim
In 2010 ben ik als zelfstandig ondernemer meer de focus gaan leggen op de koppeling tussen HR en verzuim. Ik geloof dat deze koppeling van groot belang is om een aanzienlijk deel van het (niet-medisch) verzuim te verminderen en te voorkomen. Hier ligt een grote uitdaging voor veel bedrijven. Ook preventie dus het voorkomen van verzuim verdient hierin de juiste aandacht. Met heel veel plezier heb ik de afgelopen jaren mogen zien dat deze koppeling echt werkt daar waar het gaat om vroeg signaleren van verzuim. Hiermee stappen we af van de standaard visie ten aanzien van verzuim en begeleiding.

Ontzorgen
Vandaag de dag ondersteun ik organisaties bij hun HR vraagstukken en inrichting. Praktisch, deskundig, creatief en het meedenken in oplossingen zijn daarin belangrijke kaders die ik voor mezelf meeneem. We moeten niet altijd kijken naar wat standaard mogelijk is maar meer naar: waar doen we goed aan met elkaar. De opdrachten waar ik invulling aangeef zijn HR en of verzuim gerelateerd, van praktisch tot strategisch niveau. Wat ik belangrijk vind is om echt kennis te maken met de organisaties waar ik voor werk, op deze manier kan ik het beste adviseren en ook doelgericht zaken aanpakken. Een ingewikkelde klus is voor mij een uitdaging.

Vrije tijd
Sinds jaar en dag speel ik al waterpolo, een goede manier van ontspannen zowel in het water als erbuiten. Verder besteed ik veel tijd aan het gezin en is water hierin ook een kernwoord. We houden ervan om het water op te gaan en activiteiten te ondernemen als varen, duiken en zwemmen. In de wintermaanden verruilen we het water voor de lange latten om te skiën.