Damon, consultant Verzuim: integer, analytisch, empathisch, snel tot de kern komen, no nonsens

In mijn werkverleden heb ik met veel facetten van verzuim en re-integratie te maken gehad. Op het vlak van procesregie, casemanagement en de praktische uitvoering. Vanaf  de 1e verzuimdag tot aan de bijstand heb ik cliënten mogen meemaken en begeleiden. Mensen van diverse pluimage. Daarbij vind ik het erg prettig om mijzelf empathisch en doortastend op te stellen. Mijn drijfveer is iemand te helpen van A naar B. Daarbij adviserend en waar nodig coachend aanwezig te zijn. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat (frequent) verzuim een vorm van gedrag kan zijn en dat is te sturen. Consequent verantwoordelijkheid en eigen regie hierin pakken is belangrijk voor werkgever en medewerker en levert uiteindelijk altijd rendement. Dit wordt helaas vaak vergeten of onderschat.

In 2007 heb ik mijn HBO Maatschappelijk Werk & Dienstverlening afgerond. Daarvoor en erna heb ik nagenoeg altijd gewerkt met en voor mensen. Arbeidstoeleiding stond daarbij centraal. Een paar jaar voor mijn studie ben ik gestart met werken binnen het destijds zogeheten P&O werkveld als consulent in opleiding. Toen ook de kersverse Wet Verbetering Poortwachter zijn intrede zien doen. Verder heeft mijn loopbaan bestaan uit het begeleiden van mensen met beperkingen en mogelijkheden binnen de kaders van zorg en welzijn, re-integratie, loopbaanadvisering en verzuim. Daarin heb ik unieke ervaringen opgedaan in het bedrijfsleven, overheids-en zorgsector. Het was en is boeiend en vaak ook een voorrecht om diverse organisatieculturen van dichtbij te mogen meemaken. Mensen wel en niet in hun element te zien, wel en niet hun talenten zien benutten. Met het aspect cultuur maak je direct kennis zodra je een bedrijf binnen stapt en de sfeer proeft.

Duurzaam inzetbaar blijven op je werk begint met een goede relatie tussen leidinggevende en medewerker. Dat begint al bij de kleine dingen. Iemand eigenaar maken van zijn eigen uitdaging en ondersteunend en adviserend aanwezig zie ik als een kerntaak. Van mezelf, maar ook die van een leidinggevende. Iemand op een ander niveau brengen waardoor men meer taakvolwassen wordt. Kortom, iemand helpen in zijn kracht te zetten.

Nederland heeft een bijzonder, uniek en dynamisch systeem van wet en regelgeving wat een ingewikkeld speelveld kan zijn voor werkgevers en hun medewerkers. Vooral op het gebied van verzuim. Dit vraagt tegenwoordig enorm veel van werkgevers op het gebied van hun bedrijfscultuur, financiën en personele inzetbaarheid.  Op een zakelijk warme wijze ben ik u vanuit IHTOM graag (coachend) van dienst, om u te helpen bij de Nederlandse ‘spelregels’ vanuit mijn rol als Consultant Verzuim.