Arbo

Algemeen
Soms komt het voor dat er geen directe (medische) oorzaak is om met de bedrijfsarts te spreken. Als medewerker kun je echter altijd met de bedrijfsarts in overleg wanneer er sprake is van ervaringen die kunnen leiden tot het niet veilig, gezond en of prettig werken.

Daarvoor is het arbeidsomstandighedenspreekuur bedoeld. Dit spreekuur, ook wel bekend onder de naam preventief spreekuur heeft als doel mogelijke uitval in de toekomst te voorkomen.

Anoniem
Het arbeidsomstandighedenspreekuur met de bedrijfsarts kan op verzoek anoniem plaats vinden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je als medewerker vragen hebt over werkgerelateerde gezondheidsklachten of het risico daarop. De bedrijfsarts kan dan advies geven over hoe daarmee om te gaan en welke mogelijkheden er zijn om tot duurzame oplossingen te komen.

Werkwijze
Wanneer je gebruik wilt maken van het arbeidsomstandighedenspreekuur dien je de gegevens van de bedrijfsarts te hebben. Deze moeten altijd door de werkgever tot je beschikking zijn gesteld. Deze kun je vaak vinden in het personeelshandboek. Wanneer je twijfelt kun je altijd contact opnemen met IHTOM. Wij kunnen je altijd verder helpen hoe je een arbeidsomstandighedenspreekuur moet aanvragen.

Kosten
Aan het bezoek van de bedrijfsarts in het kader van een arbeidsomstandigheden spreekuur zijn voor jouw als medewerker nooit kosten verbonden. Ook de factuur die je werkgever ontvangt is verwijst niet naar jouw gegevens.

Privacy
Wil je meer weten over hoe wij omgaan met je persoonsgegevens in het kader van het arbeidsomstandighedenspreekuur dan verwijzen we je door naar ons privacyreglement. Daarin kun je alles vinden over hoe wij omgaan met je gegevens.