Blik op second opinion

By augustus 15, 2017Nieuws

Per 1 juli is de vernieuwde Arbowet in werking getreden. Gevolg is dat werknemers recht hebben op een second opinion als zij het niet eens zijn met het advies van de bedrijfsarts. De kosten zijn meestal voor u als werkgever!

In het verplichte basiscontract met de arbodienst dient te worden opgenomen bij welke bedrijfsartsen uw werknemer terecht kan voor een second opinion. Als een werknemer een van deze artsen kiest bent u als werkgever verplicht de kosten van dit advies te betalen. Stel wanneer uw werknemer niet kiest voor een van deze artsen dan hoeft u als werkgever de kosten hiervoor niet te betalen.

Anders is als u in het kader van goed werkgeverschap wel besluit om de rekening van deze door de werknemer gekozen arts te betalen.

Stemt u niet in met het bezoeken van een niet gecontracteerde bedrijfsarts, dan zijn de regels uit het arbobesluit niet van toepassing; de eerste bedrijfsarts is in die situatie niet verplicht om mee te werken en hoeft geen informatie te geven.

Ihtom

Author Ihtom

More posts by Ihtom